Nieuwe verpakkingen bestaan 1 jaar

Innovatie |

Als eerste in de gipsbranche pakte Knauf in maart 2015 uit met een nieuw soort verpakking voor zijn gipszakken. De nieuwe verpakking, met plastic aan de buitenkant en papier aan de binnenkant, doet de houdbaarheid verdubbelen van 4 naar liefst 8 maanden.

Bovendien is de nieuwe verpakking milieuvriendelijker. De plastic (polyethyleen) beschermfolie aan de buitenkant heeft een aantal duidelijke voordelen. Zo wordt de gips beter beschermd tegen vocht en is hij dus beter geschikt voor buitenopslag. Het ziet er ook beter uit, want de gips zal zich niet zo snel hechten aan de buitenkant van de zak. Maar de grootste vooruitgang ligt in de houdbaarheid, die verdubbelt, en de voordelen voor het milieu. En dat terwijl er aan het product niets verandert. Ook de zakken MiXem cementpleisters zullen binnenkort ook aangeleverd worden met deze revolutionaire verpakkingstechnologie. Een belangrijk troef voor producten bestemd voor gevelmuren die doorgaans buiten opgestapeld worden.

“In feite hebben we het drukprocedé omgekeerd. De plastic (polyethyleen) beschermfolie aan de buitenkant heeft een aantal duidelijke voordelen. Zo wordt de gips beter beschermd tegen vocht en is hij dus beter geschikt voor buitenopslag. Het ziet er ook beter uit, want de gips zal zich niet zo snel hechten aan de buitenkant van de zak. Maar de grootste vooruitgang ligt in de houdbaarheid, die verdubbelt, en de voordelen voor het milieu. En dat terwijl er aan het product niets verandert.”

Laurent Thijs

Product Manager, Knauf

Thèmes

0 reacties

Volg onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvangt u liever rechtstreeks de laatste nieuwtjes omtrent het evenement rechtstreeks in jouw mailbox? Schrijf je dan in voor onze newsletter.

Eén organisatie Knauf.be

Knauf Discovery Days is de eerste beurs die door Knauf België georganiseerd wordt.