ECOgypsum INSIDE: Knauf gaat voor duurzame gips

Algemeen |

Sedert kort dragen alle producten van KNAUF het ‘ECOgypsum Inside’ label op de verpakking. Daarmee geeft KNAUF aan op een duurzame manier te produceren.

In België heeft KNAUF een productiesite in Luik, op de oevers van de Maas van waaruit de grondstof gewonnen wordt. Het ‘ECOgypsum Inside’-charter is gebaseerd op een breed spectrum van initiatieven die de gipspleisters bij uitstek tot duurzame bouwmaterialen maken.

“In de eerste plaats kiezen we voor een gipssoort die vlakbij in grote mate beschikbaar is en oneindig recycleerbaar is. Bovendien laat deze gips zich op een energie-efficiënte manier verwerken tot eindproduct. Ten derde: door gebruik te maken van een geïntegreerd bevoorradingsysteem op lokaal niveau én een lokale afzetmarkt reduceren we de CO2-emissies.”

Laurent Thijs

Product Manager, Knauf

Wat u nog niet wist over KNAUF gipspleister:

• KNAUF in België haalt zijn grondstof niet uit open mijnbouw, een productieproces dat een hoog energieverbruik en een hoge C02-emissie zou betekenen. KNAUF kiest voor het zogenaamde REA gips (reststof die vrijkomt bij het ontzwavelen van de rookgassen van de thermische energiecentrales) en fosforgips (reststof die vrijkomt bij de productie van fosfaten).

• KNAUF in Engis ligt letterlijk op enkele honderden meters van de gipsleverancier, aan de overkant van de Maas. De primaire grondstoffen worden per mechanische loopband over de Maas aangevoerd, zonder zware transportmiddelen. Hiermee is KNAUF uniek in België. Het Rea-gips wordt per boot aangevoerd en vormt dus evenmin een belasting op het wegvervoer.

• De productie van KNAUF gipspleisters gebeurt in energie-efficiënte ovens op een relatief lage temperatuur, zonder enig gebruik van water. Dit productieproces vergt, in vergelijking met andere industriële producties zoals die van bakstenen of beton, weinig energie.

Thèmes

0 reacties

Volg onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvangt u liever rechtstreeks de laatste nieuwtjes omtrent het evenement rechtstreeks in jouw mailbox? Schrijf je dan in voor onze newsletter.

Eén organisatie Knauf.be

Knauf Discovery Days is de eerste beurs die door Knauf België georganiseerd wordt.